FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palach, Fillodramatica i Marganovo na upravljanje Savezu udruga Molekula

RIJEKA, 4. rujna 2013. (Hina) - Prostori kluba Palach u Rijeci, dijela zgrade Filodramatice i prostor Marganova u Harteri na korištenje su bez naknade dodijeljeni Savezu udruga Molekula, rečeno je na kolegiju riječkoga gradonačelnika na kojem je prihvaćeno izvješće Povjerenstva o provedbi javnog natječaja za predlaganje kulturnog programa u tim riječkim prostorima.

Osim Molekule, na natječaju je sudjelovala samo još udruga Teatar scena.

Članovi Saveza udruga Molekula su udruge ili umjetničke organizacije Drugo more, Prostor plus, Trafik, Klub ljubitelja buke, Diston, udruga Škatula, Filmaktiv i Kazalište Hotel Bulić.

U prijedlogu njihova programa, koji će se odvijati u trima prostorima je glazbeni program, program izvedbenih umjetnosti, izložbeni program vizualnih umjetnosti, program nove medijske kulture, književni program, audiovizualni program i drugi kulturni programi. Uz opći koncept, priložen je plan aktivnosti za sljedeću godinu te koncept suradnje sa Studentskim kulturnim centrom.

Namjera grada pri pokretanju natječaja bila je da ta tri prostora budu novi centri nezavisne i studentske kulture. Nastojalo se programski objediniti navedene prostore kako bi postali svojevrsna okosnica nezavisne i studentske kulture, koja trenutno djeluje raspršeno u raznim prostorima u gradu.

Uz to, s obzirom na recesiju i krizu, namjera je bila osigurati stabilne uvjete za daljnji razvoj nezavisne i studentske kulturne scene kroz povoljno korištenje atraktivnih gradskih prostora u strogom gradskom središtu.

Odjel gradske uprave za kulturu će podmirivati režijske troškove grijanja, struje, vode i čišćenja za prostore u zgradi Filodrammaticae, a za prostor Palacha će podmirivati samo troškove grijanja.

Grad Rijeka tako posredno u nezavisnu riječku kulturnu scenu kroz troškove režija i korištenje prostora bez naknade ulaže na godišnjoj razini oko 500.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙