FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europarlamentarac Valjalo izrazio žaljenje zbog vandalizma u Dubrovniku

ZAGREB, 4. rujna 2013. (Hina) - Zastupnik u Europskom parlamentu, SDP-ovac Oleg Valjalo danas je uputio pismo donedavnom parohu Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku Goranu Spajiću, u kojemu osuđuje i izražava žaljenje zbog jučerašnjeg vandalizma, odnosno nacionalističkih grafita kojima je oskrvnjena dubrovačka pravoslavna crkva.

Valjalo u pismo navodi kako takav čin grubosti i divljaštva nije u okviru europskog duha poštivanja različitosti pojedinaca u društvu. Poručuje kako stoji na raspolaganju za pomoć svim pripadnicima srpske nacionalne manjine i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji su ovim grafitima povrijeđeni.

"U europskom duhu poštivanja različitosti i istinske radosti jer ta različitost postoji, želim jasno naglasiti da ovakav čin grubosti i divljaštva najstrože osuđujem te smatram moralno nedopustivim ponašanjem bilo kojega pojedinca koji bi u društvu želio biti prepoznat kao civiliziran i čestit građanin", ističe europarlamentarac.

Naglašava kako taj vandalski čin može biti rezultat svega i svačega, ali nikako ne istinskog duha skladnosti i uljuđenosti koji se u Dubrovniku njeguje već stoljećima, i na koji nas i u današnjem vremenu obvezuje bogata baština koju nam je svima u naslijeđe ostavila Dubrovačka Republika.

"Kako to lijepo kaže geslo Europske unije, budimo 'ujedinjeni u raznolikosti'. Ne dvojim ni trenutka da Vi tu misao dijelite sa mnom i da ćete i nadalje, kao i do sada naglašavati tu istu potrebu", zaključuje u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙