FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glasački listići za izbore 3. studenog bez simbola Kosova

BEOGRAD, 2. rujna 2013. (Hina) - Kosovsko Središnje izborno povjerenstvo (CIPK) odlučilo je da na glasačkim listićima za lokalne izbore u studenom bude logo CIPK, bez obiležja Kosova, izvjestila je u ponedjeljak agencija Tanjug iz Prištine.

Pozivajući se na izvore u CIPK-u, Tanjug navodi da će glasački listići na biračka mjesta 3. studenog biti isporučeni s logom Središnjeg izbornog povjerenstva, bez državnih simbola Kosova.

Priština je namjeravala tiskati listiće s obilježjima Republike Kosovo, čemu se srpska strana protivila tijekom poslednjeg kruga pregovora u Bruxellesu, inzistirajući da lokalni izbori moraju biti statusno neutralni.

Odluka o novom dizajnu glasačkog listića donijeta je, kako navodi Tanjug, većinom glasova, a protiv ovog prijedloga bili su članovi CIPK-a iz oporbenog pokreta Samoopredjeljenje i Alijanse za novo Kosovo, koja je u koaliciji sa strankom premijera Hashima Thacija.

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga zakazala je lokalne izbore na Kosovu za 3. studenoga, što je dio bruxelleskog sporazuma Beograda i Prištine postignutog 19. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙