FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga hrvatskih pacijenata apelira da se štrajkom ne ugroze prava oboljelih

ZAGREB, 1. rujna 2013. (Hina) - Udruga hrvatskih pacijenata danas je priopćila kako poštuje i podržava pravo na štrajk zdravstvenih djelatnika u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu, ali i traži od njih da istodobno ne ugroze prava oboljelih na liječenje posebno onih koji su preglede zakazali u određenim terminima i čekaju mjesecima na pregled.

"Molimo sve zdravstvene djelatnike koji idu u štrajk da u borbi za svoja prava ne ugroze prava nas oboljelih na liječenje", navodi se u pismu iz Udruge hrvatskih pacijenata koje je potpisao predsjednik te udruge Marijo Drlje.

Izrazio je bojazan da će se u radne dane pružati samo zdravstvene usluge koje se pružaju nedjeljom i upitao znači li to da će se odgađati operacije, pregledi za dijagnostiku i slično na koje se čekalo i nekoliko mjeseci.

"To je nedopustivo i tražimo od zdravstvenih vlasti, ali i od organizatora štrajka da iznađu alate za rješavanje zahtjeva štrajkača, a da se to ne slomi sve na leđima nas oboljelih", ističe Drlje u priopćenju i dodaje kako bi, ukoliko se odgode operacije ili drugi medicinski postupci, trebalo navesti kako, kada i gdje to može nadoknaditi.

Poručio je kako sustav solidarnog javnog zdravstva mora funkcionirati te da za to drži odgovornim ministra zdravlja Rajka Ostojića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙