FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvaske u 4,30 sati

BARBAN - Predsjednik Republike Ivo Josipović najavio je da će se naći sa seljacima-prosvjednicima, jer, kako je naglasio, treba promovirati dijalog i vidjeti da li se, ako nema novaca, na neke druge načine može učiniti situacija lakša i povoljnija za seljake. "Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što Vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u financijskom smislu. Ja ću se isto s njima naći, mislim da s ljudima treba razgovarati. Treba vidjeti može li se na neke druge načine, ako već nema novca učiniti situacija lakša i povoljnija za seljake", izjavio je Josipović, koji je u Barbanu nazočio Trci na prstenac. "A kada je riječ o prosvjedima", dodao je Josipović, "oni su naravno legitimno pravo, s tim da se treba čuvati javni red i mir i ne smije se štetiti trećim osobama u njihovom svakodnevnom životu''.

OMIŠ - Tradicionalna turistička manifestacija „Gusarska bitka-Omiš 2013.“, kojom se uprizoruje rekonstruirana izvorna bitka iz 13. stoljeća između mletačke flote i omiških gusara, održana je sinoć u omiškoj gradskoj luci. Sketakularne prizore rekonstrurane gusarske bitku pratilo je oko 15.000 gledatelja, među kojima i brojni turisti. Direktor Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije Joško Stella istaknuo je kako se iz godine u godinu sve više shvaća važnost hrvatske pomorske tradicije i kulturno-povijesne baštine u Dalmaciji za unaprijeđenje turističke ponude.

DARUVAR - U Daruvaru se danas obilježaa Dan početka Domovinskog rata na ovom području i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Daruvara, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91. i Grada Daruvara. Nakon okupljanja u Policijskoj postaji, prema Spomeniku braniteljima Daruvara krenut će Kolona sjećanja sa sudionicima policijskog konjičkog "Maratona pobjede". U župnoj crkvi Presvetog Trojstva bit će služena misa za poginule i nestale policajce u obrani Daruvara, a u Češkom narodnom domu bit će predstavljena knjiga "Malim koracima do istine", izdavača Udruge hrvatski Feniks i Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

ZAGREB - Javni prosvjed radnika ČESME SP d.o.o. Bjelovar održat će se danas u Zagrebu ispred sjedišta Hrvatskih šuma u organizaciji Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske. U slučaju nepostizanja dogovora s Hrvatskim šumama, radnici javni prosvjed nastavljaju ispred Ministarstva poljoprivrede. Radnici bjelovarske ČESME prosvjeduju radi zaštite svojih interesa i prava vezano za nastavak proizvodnje, daljnji rad i neisplatu plaća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙