FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert "Dubrovnika u pozno ljeto"

DUBROVNIK, 29. kolovoza 2013. (Hina) - U sklopu glazbenog festivala "Dubrovnik u pozno ljeto" večeras je održan koncert na kojemu su nastupili violinsti Viktor Tretiyakov i Natalia Likhopoi, pijanisti Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek, te komorni orkestar Dubrovačkog simfonijskog orkestra Laus akademije.

Na programu je bio Koncert za dvije violine, gudače i continuo u d-molu Johanna Sebastiana Bacha, te prva hrvatska izvedba "Varijacija na hrvatsku narodnu temu" skladatelja i pijanista Brune Vlaheka.

U gudačkom ansamblu uz Dubrovački simfonijski orkestar našli su se najbolji polaznici Laus Akademije. Oni su pohađali majstorski seminar Laus akademije koji je, ove godine drugi put, održao jedan od najvećih violinista današnjice Viktor Tretiyakov.

Novi suradnik Lausa, pijanist i skladatelj Bruno Vlahek, iza sebe već ima ozbiljnu međunarodnu karijeru, a iz Dubrovnika odlazi na turneju po Kini s programom za dva klavira i klavir četveroručno u suradnji s Dubravkom Vukalović kao D&B duo. Večeras izvedena Varijacija na hrvatsku narodnu temu, op. 38 Brune Vlaheka, dio je njegova "kineskog" programa.

Večerašnje Glazbene razgovore vodio je Vojo Šiljak.

Novi glazbeni festival "Dubrovnik u pozno ljeto", koji je počeo 27. kolovoza, održava se do 22. rujna. Na njegovu programu je ukupno 13 koncerata koji se održavaju u Knežeevu dvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙