FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku koncert 'Stravinski vs Ravel'

DUBROVNIK, 7. kolovoza 2013. (Hina) - U sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je ispred dubrovačke Katedrale održan koncert pod nazivom „1913. - Stravinski vs Ravel“.

Nastupio je Simfonijski orkestar i Zbor Mađarskog radija pod ravnanjem Mladena Tarbuka. Izvedena su djela dva glazbena velikana i to najprije integralna izvedba „Posvećenja proljeća“ Igora Stravinskog, djelo koje je svjetsku premijeru imalo prije stotinu godina, 1913. u Parizu, a potom je uslijedio „Daphnis et Chloé“ Mauricea Ravela.

Simfonijski orkestar Mađarskog radija osnovan je 1943. godine i jedan je od vodećih orkestara u Mađarskoj. Od kraja 50-tih godina 20. stoljeća redovito nastupaju na međunarodnim turnejama, a publika na četiri kontinenta iz gotovo pedeset zemalja uživala je u njihovim koncertima koji su održani u vodećim glazbenim centrima.

Repertoar Zbora Mađarskog radija obuhvaća širok spektar klasičnih zborskih skladbi, opere i oratorija. Posebna pozornost poklonjena je djelima suvremenih mađarskih skladatelja, koja izvode usporedo s najznačajnijim djelima svjetske zborske literature, a snimke Bartókovih i Kodályjevih djela pod ravnanjem Sir Georga Soltija zboru su donijele nominaciju za prestižnu nagradu Grammy u kategoriji za najbolji album klasične glazbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙