FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 27. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Iz Ministarstva zdravlja poručili su da poduzimaju sve mjere kako bi se građanima osiguralo nesmetano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu zbog mogućeg manjeg broja dežurstava liječnika. Naime, dio liječnika je tijekom srpnja i kolovoza, na poziv Hrvatskog liječničkog sindikata, povukao suglasnosti za rad duži od 48 sati tjedno. "U radu zdravstvenih ustanova moraju se poštivati prava liječnika i drugih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, ali i njihove obveze. Prema tome, u potpunosti će se poštivati pravo liječnika koji su na poziv Hrvatskog liječničkog sindikata, povukli suglasnosti za rad duži od 48 sati tjedno", napominju iz Ministarstva zdravlja. Zbog povlačanja suglasnosti za rad duži od 48 sati tjedno, Ministarstvo prati i analizira stanje u svim kliničkim bolničkim centrima, kliničkim bolnicama, općim i specijalnim bolnicama kojima je osnivač Republika Hrvatska ili čija su osnivačka prava u postupku sanacije prenesena na Republiku Hrvatsku. Analizom nisu obuhvaćene zdravstvene ustanove kojima je osnivač jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje nisu u postupku sanacije: Klinička bolnica "Sveti Duh", Opća bolnica Gospić i Opća bolnica Ogulin, te većina specijalnih bolnica.

ZAGREB - Iz Ministarstva pravosuđa sinoć su reagirali u povodu izjava iz Ureda potpredsjednice Europske komisije Viviane Reding kako Hrvatska iza svojih granica skriva „nekoliko kriminalaca osumnjičenih za ubojstvo hrvatskih emigranata u drugoj europskoj zemlji tijekom komunističkog režima“, naglasivši kako je problem procesuiranja osoba osumnjičenih za politička ubojstva puno širi od pitanja vezanih uz primjenu Europskog uhidbenog naloga. U povodu današnjih izjava iz Ureda potpredsjednice Europske komisije prema kojima se razmatraju mjere protiv Hrvatske, poput primjene članka 39. i uskrate pristupa fondovima EU, iz Ministarstva pravosuđa naveli su kako "Republika Hrvatska nije jedina država članica EU koja ima vremensko ograničenje primjene Europskog uhidbenog naloga. Takvo vremensko ograničenje imaju još i Austrija, Francuska, Italija, Luxembourg i Češka. Dakle, očito se ne radi o instrumentu koji se primjenjuje na jedinstveni način u okvirima EU", ističe se u priopćenju. "Problem procesuiranja osoba osumnjičenih za politička ubojstva puno je širi od pitanja vezanih uz primjenu Europskog uhidbenog naloga", navode iz Ministarstva te dodaju kako je "štoviše, Vlada Republike Hrvatske prepoznala širinu tog problema, o čemu svjedoči i aktualna inicijativa za promjenom Ustava kojom bi se brisala zastara za politička ubojstva". "Uzimajući navedeno u obzir, potrebno je istaknuti da je krajnje neprimjereno da se službenici Europske komisije usuđuju prozivati jednu državu članicu iznošenjem ovakvih netočnih i neutemeljenih tvrdnji", navodi, uz ostalo, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa RH Sergej Abramov.

ZAGREB - Na sjednici Odbora za gospodarski razvoj zagrebačke Gradske skupštine danas će se predstaviti rezultati poslovanja Zagrebačkog holdinga od 2006. do 2012. i godišnje izvješće o poslovanju tog trgovačkog društva za prošlu godinu. Razmotrit će se i prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti Holdingu za pokretanje postupaka statusnih promjena podjele s osnivanjem trgovačkih društava s ograničenom odgovornošću.

ZAGREB - Zbog rekonstrukcije njihove škole učenici Osnovne škole Pavleka Miškine počet će nastavu u novoj školskoj godini 2013./2014. na dvije lokacije - u prostorijama Centra za strane jezike u Vodnikovoj ulici te u Osnovnoj školi "Petar Zrinski" u Krajiškoj ulici. Zaključeno je to na sinoćnjem sastanku proširenoga Vijeće roditelja OŠ "Pavleka Miškine", uz zahtjev roditelja da se ustrajno traži i pronađe bolje rješenje. Tako će nastavu u novoj školskoj godini učenici svih razreda produženog boravka i učenici klasičnih nižih razreda imati u Centru za strane jezike, dok će se učenici viših razreda izmjenjivati na dvije lokacije: tjedan ujutro u Vodnikovoj, a tjedan poslijepodne u OŠ Petra Zrinskog.

NAŠICE - U prometnoj nesreći koja se sinoć oko 20 sati dogodila u Andrijevcu, kod Našica, smrtno je stradao 53-godišnji biciklist, izvijestila je osječko-baranjska policija. Nesreća se dogodila kada je osobni automobil naletio na 53-godišnjeg biciklista iz Ledenika, s našičkog područja, koji je od zadobivenih ozljeda umro. Očevid o okolnostima prometne nesreće je u tijeku, doznaje se u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙