FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran: Damask se slaže s inspekcijom UN-a

TEHERAN, 24. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Sirijska vlada surađivat će s misijom Ujedinjenih naroda i dopustiti njenim članovima posjet zonama u kojima su pobunjeničke skupine u napadu upotrijebile kemijsko oružje, kazao je u subotu šef sirijske diplomacije Valid Mualem, navodi se u priopćenju iranskog ministarstva vanjskih poslova objavljenom u subotu navečer.

"Sirijska vlada će surađivati s misijom UN-a koja se nalazi u Siriji i stvoriti uvjete za posjet zonama u kojima su terorističke skupine izvele napad kemijskim oružjem", najavio je sirijski šef diplomacije prema iranskom priopćenju kojega prenosi iranska novinska agencija IRNA.

"Trenutačno vodimo razgovore s misijom kako bismo dogovorili posjet", rekao je Mualem u telefonskom razgovoru sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavalom Zafirom optuživši "teroriste" da su upotrijebili kemijsko oružje.

Iranski ministar sa svoje je strane "osudio upotrebu kemijskog oružja od pobunjenika" te je također rekao da je "svaki pristup, koji nije miroljubiv, osuđen na neuspjeh i imat će vrlo teške posljedice", aludirajući tom izjavom na moguću vojnu intervenciju izvana.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je u subotu kako je registrirao više od 300 umrlih od toksičnog plina od srijede, među kojima su i žene i djeca, kao i deseci pobunjenika.

Nevladina organizacija Liječnici bez granica objavili su da je 355 pacijenata "s prisutnim neurotoksičnim simptomima" umrlo u regiji Damaska od srijede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙