FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon želi dobro analizirati dogovor sa Sirijom prije nego ga komentira

NEW YORK, 27. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon želi dobro proanalizirati dogovor zaključen sa Sirijom oko istrage o navodnom korištenju kemijskog oružja prije nego objavi sadržaj i komentira ga, rekla je u subotu glasnogovornica UN-a.

Ban bi se u ponedjeljak u New Yorku trebao sastati s dvoje posebnih izaslanika koji su boravili u Damasku i zaključili dogovor s režimom Bašara al-Asada, pojasnila je glasnogovornica Morana Song.

Članovi Vijeća sigurnosti UN-a u petak su se s čelnicima sirijske nacionalne koalicije dogovorili oko istrage o navodnom korištenju kemijskog oružja no nisu precizirali hoće li UN-ovi inspektori dobiti mogućnost istražiti slučaj na terenu.

Dvojica posebnih izaslanika UN-a u utorak i srijedu posjetili su Damask gdje su razgovarali sa zamjenikom premijera i sirijskim ministrom vanjskih poslova.

Voditelj UN-ove misije zadužen za istragu o navodima prema kojima se u Siriji koristilo kemijsko oružje Ake Sellstrom i visoka predstavnica UN-a za razoružanje Angela Kane o rezultatima razgovora izvijestit će Ban Ki-moona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙