FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Idućeg tjedna sastanak ruskih i američkih diplomata o Siriji

WASHINGTON, 23. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Visoki američki i ruski diplomati sastat će se iduće srijede u Den Haagu kako bi razgovarali o sirijskom sukobu, objavio je u petak State Department.

Iako je sastanak ranije najavljen, nije bilo precizirano točno vrijeme njegova održavanja. Viši američki dužnosnik rekao je da će se tom prigodom razgovarati i o pitanju kemijskog oružja.

U američkom izaslanstvu bit će, među ostalima, podtajnica State Departmenta za politička pitanja Wenedy Sherman i američki veleposlanik za Siriju Robert Ford, a sa ruske strane će sudjelovati pomoćnici ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov i Mihail Bogdanov, objavljeno je u Washingtonu. Ford će se u subotu u Istanbulu sastati s predstavnicima sirijske oporbe.

Sjedinjene Države, koje podržavaju umjerenu sirijsku oporbu, i Rusija koja podupire vladu predsjednika Bašara al Asada, ulažu napore u održavanje mirovne konferencije koja bi okupila sukobljene strane i zainteresirane predstavnike međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙