FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva poziva Izrael i Palestince na nastavak dijaloga

MOSKVA, 22. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozvao je u četvrtak Izrael i Palestince da nastave mirovne pregovore, ponovno pokrenute nakon trogodišnjeg prekida, na susretu u Moskvi s palestinskim pregovaračem Saebom Erekatom.

"Shvaćamo da ste tek na početku puta. Željeli bismo da pregovori koji su upravo nastavljeni završe rezultatom koji želimo - konačnim rješenjem kako bi došlo do palestinske države koja živi u miru s Izraelom", izjavio je Lavrov na početku susreta s Erekatom.

Nastavak mirovnih pregovora plod je intenzivnih napora američkog državnog tajnika Johna Kerryja koji je okupio obje strane na prvom susretu u Washingtonu 30. srpnja nakon trogodišnjeg prekida.

Mirovni pregovarači potom su se susreli u nekoliko navrata u najvećoj diskreciji u Jeruzalemu. "S obzirom na dugu pauzu u pregovorima, pridajemo veliku važnost jačanju povjerenja između dvije zemlje", kazao je šef ruske diplomacije.

"Pozdravljamo odluku Izraela da oslobodi prvu skupinu palestinskih zatvorenika te pozdravljamo suzdržanost palestinske strane na međunarodnim forumima", dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙