FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radio: Izrael potvrdio oslobađanje palestinskih zatvorenika

JERUZALEM, 28. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Izraelska vlada odobrila je u nedjelju oslobađanje palestinskih zatvorenika u sklopu odmrzavanja izravnih mirovnih pregovora s Palestincima prekinutih prije tri godine, objavio je javni radio.

Ministri su prihvatili tekst kojim se predviđa oslobađanje 104 palestinskih zatvorenika zatočenih u Izraelu, prenosi radio.

"Vlada je odobrila otvaranje diplomatskih pregovora između Izraela i Palestinaca (...) i odobrila je formiranje ministarskog odbora za oslobađanje palestinskih zatvorenika u okviru pregovora", navodi se u priopćenju ureda premijera Benjamina Netanyahua koji će predsjedati odborom.

Popis zatvorenika nije službeno objavljen, ali će uključiti i ubojice izraelskih žena i djece te Palestince osumnjičene za suradnju s Izraelom, navode izraelski mediji.

Kadura Fares, predsjednik Kluba palestinskih zatvorenika, koji brani prava Palestinaca u izraelskim zatvorima, rekao je u nedjelju prije objave odluke izraelske vlade da neće biti nikakvih pregovora s hebrejskom državom prije oslobađanja 104 zatvorenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙