FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Lastovu program "Dnevni boravak i pomoć u kući"

DUBROVNIK, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska županija kroz Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj uspješno i na otoku Lastovu provodi program "Dnevni boravak i pomoć u kući" osobama starije životne dobi.

Kako je istaknuto na danas održanom sastanku načelnika općine Lastovo Lea Katića i predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije koje je vodila pročelnica Upravnog odjela Nina Skurić, ovaj program provodi se na najudaljenijem nastanjenom hrvatskom otoku već pet godina i na taj način se skrbi o 100 stanovnika starije životne dobi, kojima je zbog starosti i nemoći potrebna pomoć.

Program se provodi s udrugom "Val" iz Lastova. Kako je istaknuto Dubrovačko-neretvanska županija aktivno prati provedbu programa i financijski podupire njegovo izvođenje.

"Dnevni boravak i pomoć u kući" u Dubrovačko-neretvanskoj županiji provodi se od 2007. godine, najprije na području općine Konavle i njime je obuhvaćeno 100-tinjak osoba i to u Marijinom domu u Cavtatu, a potom se počeo provoditi u Pločama, gdje je njime obuhvaćeno 40-ak osoba.

U Dubrovačkom primorju program se počeo provoditi 2010. godine i njime je obuhvaćeno 130 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙