FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Caritas pomaže prvašićima iz socijalno ugroženih obitelji

ZAGREB, 24. srpnja 2013. (Hina) - Caritas Zagrebačke nadbiskupije u povodu početka nove školske godine akciju organizira opremanja prvašića iz socijalno ugroženih obitelji, a vrhunac akcije je događaj "Susret solidarnosti" 24. kolovoza u prostorijama župe Uzvišenja Svetoga Križa u Novom Zagrebu, kada će se djeci uručiti prigodni darovi, izvijestio je danas Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački Caritas, koji tu akciju provodi četvrtu godinu zaredom u suradnji s darovateljima, pozvao je dvadesetak župa u Zagrebačkoj nadbiskupiji da predlože po pet socijalno ugroženih obitelji koje će ove školske godine imati polaznika prvog razreda, a koje će dobiti darove.

Po riječima ravnateljice Caritasa Jelene Lončar, ove godine u akciju se želi uključiti aktivnije župne caritase s područja grada Zagreba i bliže okolice s kojima godinama ostvaruju dobru suradnju. U godini u kojoj obilježavamo 80 godina postojanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na taj način želimo učvrstiti i produbiti suradnju nadbiskupijskog i župnih caritasa, a na dobrobit siromašnih obitelji o kojima zajednički skrbimo, ustvrdila je.

U akciju se mogu uključiti i fizičke ili pravne osoba koje žele novčano, proizvodima ili uslugama doprinijeti darivanju najpotrebitijih, a kontakt je Nevenka Blagojević (098/9840 591, nblagojevic@czn.hr). Prošlih godina u akciji je sudjelovao niz tvrtki iz Zagreba i okolice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙