FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjski pomorac s "Padne" napustio brod

RIJEKA, 20. kolovoza 2013. (Hina) - Rumunjski pomorac s broda "Padna", usidrenim od lipnja u Kraljevici jer mu je zbog postraživanja zabranjeno isplovljavanje, danas je otišao s broda te će autobusom iz Trsta otići kući u Rumunjsku, doznaje se od Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH).

Ostalih osmorica pomoraca iz Gruzije i Ukrajine će otići svojim kućama zrakoplovom u petak.

Na brodu "Padna" će neko vrijeme još ostati dvojica pomorca iz Hrvatske i jedan iz Slovenije. Na "Padnu" su građani samoinicijativno prošlog tjedna donosili hranu, nakon što se pročulo da su pomorci ostali bez osnovnih namirnica, a za dio potrebnoga te za vize i ostalu dokumentaciju za odlazak kućama pobrinuo se Sindikat pomoraca Hrvatske.

Brod "Padna" je vlasništvo slovenskog brodara Euroshipping. Dvjema rješenjima Trgovačkog suda u Rijeci zabranjeno mu je isplovljavanje dok se ne podmire potraživanja. Jedno rješenje odnosi se na zahtjev inozemnog dobavljača goriva za podmirenje isporučenog a neplaćenog goriva za brod a drugo na zahtjev koji je uputio SPH putem odvjetnika za isplatu zaostalih plaća pomorcima. Oni nisu plaće dobili još od veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙