FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerno izvedena predstava "Obrana Sokratova"

DUBROVNIK, 19. kolovoza 2013. (Hina) - U sklopu dramskog programa 64. dubrovačkih ljetnih igara večeras je na tvrđavi Lovrijenac izvedena treća i posljednja ovosezonska premijera, „Obrana Sokratova“ koju je prema Platonovom izvorniku režirao Tomi Janežič.

Tomi Janežič je uz koncept i režiju, napravio adaptaciju i montažu, a njegov Sokrat u Dubrovniku je Alen Liverić. Dramaturgiju i tekst priredila je Katja Legin.

Po rediteljevim riječima, predstava poziva na promišljanje vlastitog života, društva i svijeta u kojem živimo. "Tekst je uzbudljiv jer otvara toliko tema koje nas se tiču i danas. Teme su demokratski organizirano društvo u kojem živimo, pravna država, rat, smrt, sloboda, vrline, ljudska prava, sloboda misli i govora, politika kojom smo svakodnevno okupirani, zakon moći s kojim smo suočeni u osobnim odnosima ali i u društvu", kazao je u povodu premijere Tomi Janežič.

Janežič je jedan od najznačajnijih kazališnih redatelja u regiji koji glumu i kazališnu režiju predaje na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju Ljubljanskog sveučilišta. Kao kazališni redatelj radio je u većini država na prostoru bivše Jugoslavije, a dobitnik je i brojnih, uglavnom međunarodnih, nagrada i priznanja. Njegove predstave gostovale su na uglednim međunarodnim festivalima u Europi, Rusiji, Sjedinjenim Državama i zemljama bivše Jugoslavije.

Predstava će se moći pogledati i 20., 21. te 22. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙