FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Rim protiv putovanja u Egipat, njemački touroperateri otkazuju

RIM, 16. kolovoza 2013. (Hina/AFP/Reuters) - Talijanska vlada je u petak upozorila svoje državljane da ne putuju u Egipat i pozvala talijanske turiste koji se nalaze u egipatskim ljetovalištima da ne odlaze na izlete.

"Savjetujemo im da izbjegavaju izlete izvan turističkih odredišta i posebice gradove", navelo je talijansko ministarstvo vanjskih poslova na svojoj internet stranici.

"Ne preporučamo putovanja na sjever Sinaja gdje vladaju vrlo slabe sigurnosne prilike", precizira se u priopćenju.

Prema mjesnim touroperatorima na koje se poziva talijanska agencija Ansa, oko 19.000 Talijana nalazi se u egipatskim turističkim odredištima, što je za 5.000 više nego prošlog tjedna.

U utorak je predsjednik saveza touroperatora Fiavet, Fortunato Giovannoni, izrazio žaljenje zbog pada od 80 posto talijanskih turista u Egiptu i čak 85 posto u Kairu, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izazvano političkom nestabilnošću posljednih mjeseci.

Njemački touroperater TUI Germany objavio je da otkazuje sva putovanja u Egipat do 15. rujna nakon što je njemačko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo svoje građane da ne idu na putovanja u turistička odredišta na Crvenom moru.

TUR Germany, koji je dio najvećeg europskog touroperatera TUI Travel, priopćilo je da turisti koji se već nalaze na Crvenom moru mogu nastaviti svoje ljetovanje ili ako žele da mogu zatražiti od svog turističkog predstavnika raniji odlazak.

Prema navodima tog touroperatera, u njegovu aranžmanu trenutno na Crvenom moru boravi 6.000 turista. Dodaje se također da u tom dijelu Egipta nema nikakvih nemira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙