FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Košić: sramota je za državu koja daje otkaz ljudima poput Jage Stojak

SISAK, 15. kolovoza 2013. (Hina) - Sisački biskup Vlado Košić danas je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, koje je proglašeno marijanskim svetištem, predvodio misno slavlje u povodu blagdana Velike Gospe, izrazivši divljenje kninskom primaljom Jagom Stojak koja je odbila sudjelovati u abortusu, te poručivši kako je sramota za državu koja daje otkaz takvim ljudima.

"Ovih dana sve nas je zadivila primalja Jaga Stojak koja nije željela sudjelovati u izvršenju abortusa u Kninskoj bolnici, prizivom na savjest. A što joj se dogodilo? Dobila je radnu knjižicu, tj. otkaz! Tako ova država poštuje savjest! Možemo reći: svaka čast Jagi Stojak, ali i svaka sramota ovakvoj državi koja daje otkaz časnim ljudima koji još imaju savjesti", poručio je biskup u propovijedi, koju je u priopćenju objavila Sisačka biskupija.

Pred više tisuća hodočasnika Košić je kazao i kako majke koje žele roditi djecu te ih podariti svojoj obitelji, Crkvi i domovini doživljavaju velike nevolje.

"Kao da su se svi zmajevi svijeta urotili protiv naše domovine Hrvatske, željni da proždru našu djecu, da nestane ovog našeg hrvatskog naroda", istaknuo je sisački biskup. Prozvao je predstavnike vlasti da u obraćanju Hrvatima i Hrvatima "tepaju dragi građani i građanke" i "ne mogu preko usta prevaliti ni ime našega naroda".

"Kako to da u Njemačkoj žive Nijemci, u Francuskoj Francuzi, samo u Hrvatskoj nema Hrvata nego neki anacionalni građani? Ali nije toliko zlo ni to što nas vode takvi vođe, koliko to što smo kao narod svi u nekoj letargiji, kao da izgubismo vjeru i želju da se borimo protiv zmajeva ovoga svijeta", poručio je.

Košić je istaknuo kako se protiv tih nevolja treba boriti rađanjem i odgojem djece, novim potomstvom i njegovim odgojem prema Božjim zapovijedima. "Ako od toga odustane naš narod, sigurno će propasti, ako napusti radost života, ako se uljulja u praznu vjeru da ništa ne može i da nikad neće i ne može biti bolje, ako drugim riječima izgubi vjeru, sigurno srlja u propast, bez obzira na vođe ove ili one, bez obzira na europske i ine unije u kojima živimo", rekao je.

Vjernike je pozvao da se ne boje biti Hrvati i ljubiti ljubiti svoju domovinu Hrvatsku te je izgrađivati. "Pa ne zovemo mi Mariju Kraljicom građana i građanki nego Kraljicom Hrvata, zar ne", zapitao se sisački biskup u propovijedi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙