FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin za dijalog u Tunisu da izbjegne egipatski scenarij

TUNIS, 14. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u srijedu je u Tunisu izjavio da bi političke snage trebale povesti dijalog kako bi zemlja izašla iz krize koju je potaknulo ubojstvo oporbenog sekularnog zastupnika Mohameda Brahmija te kako bi se izbjegli krvavi obračuni koji potresaju Egipat.

"Naravno da Tunis nije Egipat i da Egipat nije Tunis, ali ovo što se trenutno događa u Egiptu ne bi se trebalo ponoviti u Tunisu. Stoga je važno graditi mostove između dviju strana", ocijenio je Westerwelle nakon susreta s predsjednikom Monsefom Marzukijem.

Također je ocijenio da bi se postupak pisanja ustava trebao nastaviti.

Svojim je izjavama, kako se ocjenjuje, šef njemačke diplomacije dao potporu vladajućim islamistima iz stranke Enahda koji predlažu povećanje kabineta u koji bi ušli predstavnici ostalih političkih stranaka.

Enahda također predlaže da Konstituirajuća narodna skupština (ANC), "zamrznuta" tjedan dana, nastavi rad što je prije moguće. Oporba, nakon ubojstva Brahmija krajem srpnja, traži odlazak sadašnje vlade koju bi zamijenilo tehnokratski kabinet te traži raspuštanje ANC-a jer već dvije godine nije u stanju postići dogovor oko ustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙