FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry: Abas se obvezao na nastavak pregovora s Izraelom

BRAZILIJA, 13. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas obvezao se nastaviti mirovne pregovore s Izraelom unatoč odobrenju danom u utorak za izgradnju 942 stanova u pripojenom istočnom Jeruzalemu, izjavio je u utorak američki državni tajnik John Kerry za posjeta Brazilu.

"Danas ću s njim razgovarati. Obvezao se sudjelovati u pregovorima jer vjeruje da će pregovori omogućiti rješenje problema", rekao je američki šef diplomacije na konferenciji za novinare u Braziliji.

On je naglasio da Sjedinjene Države ta naselja smatraju nezakonitima, ali da je premijer Netnayahu bio iskren prema njemu i predsjedniku Abasu i obavijestio ih da će najaviti nove izgradnje stanova u dijelovima koji neće ugroziti mirovni plan i koji neće utjecati na mogućnost postizanja mirovnog sporazuma, dodao je Kerry.

Kerry je naglasio da razumije hitnost početka razgovora o granicama i sigurnosti.

Gradska uprava Jeruzalema odobrila je gradnju 942 stambene jedinice u istočnom, okupiranom i anketiranom dijelu grada, dan uoči nastavka izraelsko-palestinskih pregovora

To je objavljeno dok se Izrael sprema osloboditi prvi kontingent od 26 palestinskih zatvorenika u srijedu ujutro kao čin dobre volje prije početka pregovora u Jeruzalemu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙