FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori razočarani japanskim BDP-om

NEW YORK, 12. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Razočaravajući podatak o japanskom bruto domaćem proizvodu (BDP), uz slabu aktivnost investitora, danas je uzeo danak na Wall Streetu, pa američki terminski indeksi ukazuju na pad cijena dionica na početku trgovanja.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 61 bod, tehnološki Nasdaq 13,75 bodova, a S&P 500 8,25 bodova.

Po riječima investicijskog stratega u Russell Investmentu Woutera Sturkenbooma, tržišta su ionako u području prekupljenosti, a vijesti iz Japana nisu doprinijele boljem raspoloženju.

Japanski BDP porastao je u drugom tromjesečju 2,6 posto na godišnjoj razini, što je ispod očekivanih 3,6 posto.

Usporavanje gospodarskih aktivnosti, nakon što je u prvom tromjesečju ostvaren njihov rast za 3,8 posto na godišnjoj razini, potaknuo je zabrinutosti da će japanska vlada biti prisiljena odgoditi povećanje poreza, jer bi time mogla ugroziti izlazak zemlje iz dugogodišnje deflacije.

Na prodaje dionica investitore navode i tehnički signali, jer multiple S&P indeksa na najvišim su razinama u zadnje tri godine, što također generira cjenovne pritiske na Wall Streetu.

Na europskim burzama, nakon početnih dobitaka indeksi su u minusu, spustivši se s najviših razina u zadnja dva mjeseca, ponajviše zahvaljujući padu cijena dionica u financijskom i automobilskom sektoru.

Londonski FTSE oko 13,00 sati bio je u minusu 0,29 posto, pariški CAC 0,39 posto, a frankfurtski DAX bio 0,77 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙