FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan pobjede u Osijeku obilježen bakljadom i mimohodom

OSIJEK, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je u ponedjeljak navečer u Osijeku mimohodom hrvatskih branitelja, vojnika, policajaca i članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata te građana s upaljenim bakljama od promenade do Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu slobode.

Baklje u obliku križa položene su ispred spomenika braniteljima, a osječki gradonačelnik Ivica Vrkić rekao je da je dan kada je opravdanom akcijom Oluja oslobođen velik dio Hrvatske, dan za sjećanje na hrabrost, čast i dostojanstvo.

Podsjetio je i na teške ratne dane u Osijeku, Dubrovniku, Škabrnji i brojnim drugim mjestima gdje se branila sloboda Hrvatske.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić je rekao da je Dan pobjede postao "povijest u kojem svoje časno mjesto zauvijek imaju hrabri hrvatski branitelji i svete žrtve" te je podsjetio da se "zauvijek moramo sjećati onih koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu".

To su svakako i generali Markač, Gotovina, pokojni Brodarac i Glavaš, rekao je Šišljagić dodajući da je i Osijek dao velik doprinos u obrani Hrvatske.

Svečanost obilježavanja sjećanja na akciju Oluja završen je vatrometom koji se u obliku slapa spuštao niz spomenik hrvatskim braniteljima na Trgu slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙