FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena 40. Ernestinovačka kiparska kolonija

ERNESTINOVO, 4. kolovoza 2013. (Hina) - 40. Ernestinovačka kiparska kolonija, na kojoj će do 11. kolovoza raditi 11 kipara i šest slikara iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine, otvorena je večeras u ernestinovačkom parku.

Tema ovogodišnje Kolonije je obitelj, rekao je Mato Tijardović, jedan od osnivača Kolonije i predsjednik Udruge "Petar Smajić" koja je organizirala kiparsku koloniju.

Tijardović je naglasio kako je jubilarna 40. Ernestinovačka kiparska kolonija još jedna prilika da se potvrdi kako je "kroz dugi niz godina ta kolonija postala prepoznatljiva i poznata u cijelome svijetu".

"Radimo u hrastovom drvetu i oblikujemo drvene ljude i skulpture koje su simbol slavonske snage, gostoljubivosti i tradicije" rekao je.

Dodao je kako je riječ o kiparskoj koloniji čiji radovi nastavljaju 'živjeti' s Ernestinovčanima - u parku i u Galeriji "Petar Smajić" te ispred kuća duž cijeloga sela.

Galerija "Petar Smajić" sada ima 200-tinjak umjetničkih djela, a prije rata bilo ih je oko 800, no većina je ukradena tijekom Domovinskog rata, rekao je Tijardović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙