FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena 40. Ernestinovačka kolonija

ERNESTINOVO, 30. srpnja 2013. (Hina) - U ernestinovačkom parku od 4. do 11. kolovoza održati će se jubilarna 40. Ernestinovačka kiparska kolonija, na kojoj će sudjelovati 11 kipara i šest akademskih slikara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Likovne udruge "Petar Smajić" koja je organizator Kolonije.

Po riječima Mate Tijardovića, predsjednika Likovne udruge "Petar Smajić", tema ovogodišnje Ernestinovačke kiparske kolonije bit će obitelj "kao asocijacija na ulazak Hrvatske u veliku europsku obitelj". Hrastovo drvo je spremno "i svi se veselimo početku rada Kolonije na kojoj sudjeluju umjetnici iz Hrvatske, Mađarske i BIH-a", rekao je Tijardović, koji je zajedno s pokojnim Petrom Smajićem i Sinišom Tešankićem osnovao Ernestinovačku koloniju još 1973.

Ernestinovačka kiparska kolonija ubrzo je postala poznata u cijelom svijetu, jer je jedinstvena po mnogo čemu, kazao je Tijardović. Tijekom proteklih godina izrađeno je oko 800 drvenih kipova i slika, ali nažalost "tijekom Domovinskog rata i velikosrpske okupacije Ernestinova velik je dio umjetnina pokraden" rekao je.

Podsjetio je da se u Galeriji "Petar Smajić" koja se nalazi u ernestinovačkom parku nalazi 200-tinjak radova. Selo Ernestinovo je jedino selo-galerija, jer se brojni "drveni ljudi nalaze ispred kuća kao i u parku", dodao je Tešankić.

Tijekom 40. Ernestinovačke kiparske kolonije u Ernestinovu će biti organizirano niz kulturnih i športskih sadržaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙