FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli započela "Čarolija Izraela, ljeto u Istri"

PULA, 3. kolovoza 2013.(Hina) - Tjedan izraelske kulture pod nazivom "Čarolija Izraela, ljeto u Istri" večeras je svečano otvoren ispred Augustinova hrama u Puli, a u Hrvatskoj se ta kulturna manifestacija održava već tradicionalno, treću godinu za redom.

Nakon Paga, Zadra i Zagreba, na Tjednu izraelske kulture prenijet će se Istranima i njihovim gostima dio čarolije Izraela kroz ples, glazbu, fotografiju, gastronomiju i brojne druge zanimljive sadržaje. Kroz sedam dana imat će priliku uživati u brojnim zanimljivim nastupima izraelskih umjetnika te upoznati kulturu i običaje te mediteranske zemlje.

Ustvrdivši kako je kultura pojam koji spaja ljude, nacije i zemlje, a Hrvatska i Izrael kao dvije mediteranske zemlje imaju mnogo zajedničkih točaka, veleposlanik države Izrael Yossi Amrani izrazio je zadovoljstvo što je ove godine čarolija Izraela stigla i u Istru.

"To je iznimna prilika da stanovnici ove regije upoznaju kulturu koja ne poznaje granice već spaja ljude i zemlje kroz svoje sličnosti i različitosti", ustvrdio je veleposlanik Amrani.

Istarski župan Valter Flego naglasio je kako je Istra multikulturalna regija i kao takva, kako je rekao "cijeni vrijednost ove čarolije koja je pred nama".

"Svjesni smo činjenice koliko je Izrael dao svjetskoj i europskoj kuturi i zato smo sretni što ćemo u Puli i Poreču moći uživati u čaroliji Izraela", poručio je Flego.

Svečanosti otvaranja bili su nazočni potpredsjednik hrvatskog Sabora Nenad Stazić, savjetnica hrvatskog predsjednika za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Inače, festival "Čarolija Izraela, ljeto u istri" održat će se u Puli od danas do 8. kolovoza u Puli, a usporedno s pulskim kulturnim programom izraelski izvođači - Carmel kvartet, Amir Gwirtzmani Acollective nastupit će 6., 7. i 9. kolovoza u Poreču.

Nakon svečanog otvaranja večeras se Puljanima predstavio ženski kvintet Carmel a Cappella iz Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙