FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska Abanka s 19,5 milijuna eura gubitka

LJUBLJANA, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Slovenska Abanka grupa, treća najveća banka u Sloveniji, u prvih je šest mjeseci ove godine zabilježila čisti gubitak od 19,5 milijuna eura, objavila je ta danas ta banka na internet stranicama Ljubljanske burze.

Gubitak je u prvom redu posljedica otpisa i rezervacija zbog loših kredita, za što je banka morala izdvojiti 38 milijuna eura, što je na razini istog razdoblja prošle godine.

Bilančna svota skupine je na kraju lipnja iznosila 3,45 milijardi eura, što je za 4,5 posto manje nego na kraju prošle godine. To je posljedica smanjenja opsega kreditne aktivnosti, ali i razduživanja Abanke prema drugim slovenskim bankama i prema Europskoj centralnoj banci.

Direktor Jože Lenič potvrdio je da su slovensku središnju banku zamolili za produženje roka u kojemu Abanku treba dokapitalizirati sa 90 milijuna eura.

U međuvremenu se izvode stresni testovi kojima se ispituje kvaliteta bilance banke, što je i uvjet za početak sanacije s prijenosom loših kreditnih plasmana na tzv. lošu banku.

Konsolidirani koeficijent adekvatnosti kapitala Abanke iznosio je krajem lipnja ove godine 9,66 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙