FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZNT objavio namjeru prihvaćanja mjera i obveza Viktora Lenca i Jadroagenta

ZAGREB, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja donijelo je odluku kojom iskazuje namjeru prihvaćanja obveze izvršenja mjera koje su predložili brodogradilište Viktor Lenac i Jadroagent kako bi se uklonili negativni učinci njihova ponašanja na tržišno natjecanje.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je na inicijativu poduzetnika iz Rijeke, u ožujku ove godine, protiv Lenca i Jadroagenta pokrenula postupak utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja zbog sklapanja zabranjenog vertikalnog sporazuma.

Riječ je o sporazumu između Viktora Lenca i Jadroagenta kojima je brodogradilište brodarima, čiji se brodovi nalaze na remontu, nametalo Jadroagent kao isključivog lučkog agenta i time onemogućavao brodare u samostalnom izboru lučkih agenata.

Taj sporazum je za posljedicu imao otežavanje pristupa tržištu konkurentima Jadroagenta, navode iz Agencije.

Viktor Lenac i Jadroagent predložili su promjenu sporne poslovne politike na način da se naručiteljima više neće nametati izbor lučkog agenta, odnosno da odabir u potpunosti prepuštaju naručitelju, odnosno brodaru.

Agencija je slijedom toga na svojoj mrežnoj stranici objavila javni poziv svim zainteresiranima da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o tome jesu li mjere koje su predložili brodogradilište Viktor Lenac i Jadroagent dovoljne za potpuno uklanjanje svih negativnih učinaka njihovog ponašanja na tržišno natjecanje.

Rok za dostavu primjedbi istječe 21. kolovoza ove godine, navode iz Agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙