FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Formirati jedinstveni stožer seljačkih udruga

RETKOVCI, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Na sastanku predstavnika seljačkih udruga s područja Slavonije i Baranje, održanom danas u Retkovcima nedaleko Vinkovaca u organizaciji Odbora za udruge Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), donesen je zaključak o potrebi formiranja jedinstvenog stožera seljačkih udruga s ciljem zajedničkog nastupa prema Vladi i Ministarstvu poljoprivrede.

Dogovori seljačkih udruga oko formiranja jedinstvenog stožera nastavljaju se već sutra u Novoj Gradiški, doznaje se od predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mate Brlošića.

"Želimo konačno objediniti sve naše udruge kako bi zajednički nastupili prema Vladi i Ministarstvu poljoprivrede u borbi za preživljavanje koje je za hrvatskog seljaka svakim danom sve neizvjesnije. Stanje je kritično i dalje se više ovako ne može", kaže predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac dodajući kako je opći prosvjed svih seljačkih udruga, po svemu sudeći, jedino rješenje koje se nameće već duže vrijeme.

Prema njegovim riječima, namjera je da se u stožer seljačkih udruga imenuju predstavnici svih županija jer, kako pojašnjava, samo jedinstvene seljačke udruge mogu predstavljati značajnu snagu koju će Vlada onda morati respektirati.

Predsjednik HPK Mato Brlošić ističe kako su seljaci i dalje za otvorene razgovore i dogovore s Vladom i ministarstvima poljoprivrede i financija.

"Pisali smo u nekoliko navrata premijeru, ali odgovora od njega dobili nismo. Za njega izgleda problemi u poljoprivredi ne postoje", rekao je Brlošić navodeći kako su seljaci u zadnje dvije godine po osnovnu neisplate poticaja i kapitalnih investicija ostali uskraćeni za oko dvije milijarde kuna.

"Potpore su u ovoj godini umanjene za gotovo milijardu kuna i tome kao da nema kraja. Jesmo za pregovore i dogovore, ali ne unedogled", kazao je Brlošić dodajući kako kao predsjednik HPK podržava ujedinjene seljačkih udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙