FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV- Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

UMAG - Istarsku županiju, posebno zapadnu obalu, oko 16,30 sati pogodila je jaka oluja koja je za sobom, po prvim procjenama, najveću štetu ostavila na području Poreča i Umaga, gdje se nasukalo nekoliko jedrlica, jedna je potonula, no nitko nije stradao. Jaka tramontana je na zapadnom području Istre nekoliko jedrilica nasukala na obalu, a najkritičnije je bilo na području Poreča i Umaga. Po podatcima istarske policije, oko 16 sati djelatnici umaške Lučke uprave uočili su talijansku jedrilicu u blizini lukobrana na kojoj je bilo razbijeno jedro, nakon čega je i potonula. Dvojica nautičara, 41. godišnji i 31. godišnji talijanski državljani spas su pronašli skokom u more te su neozlijeđeni doplivali do obale. Po podatcima županijskoga Centra za obavješćivanje, osim srušenih stabala i grana, na kopnu nije bilo većih neprilika.

VARAŽDIN/KRAPINA- Olujni vjetar koji je kasno poslijepodne pogodio Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju rušio je drveća, električne stupove, a u Ivancu je uništen dio krova tamošnje osnovne škole, doznaje se u Centru 112 u Varaždinu i Krapini. Olujni vjetar pogodio je područje cijele Krapinsko-zagorske županije od Klanjca do Konjšćine a sa terena stižu brojne informacije o srušenim stablima i električnim stupovima. Imamo dojavu o nekoliko požara na objektima dok je u mjestu Žutica vjetar odnio krov s obiteljske kuće, potvrđeno je Hini u krapinskom Centru 112. Olujni vjetar odnio je oko 500 metara četvornih krova ivanečke OŠ, a sanacija je u tijeku, navode u Centru 112 Varaždin. Vjetar je srušio električne stupove u Lepoglavi, Varaždinu, Novom Marofu te općinama Petrijanec i Cestica.

ZAGREB-Zagreb je poslijepodne pogodio jak vjetar, koji je rušio stabla, a u središtu grada ozlijeđena je pješakinja na koju je s obližnje zgrade pala odlomljena antena. Javna vatrogasna postrojba od 17 do 19 sati zaprimila je više od 100 dojava o porušenim stablima, nadstrešnicama i dijelovima krovova te prevrtanju kontejnera za otpad. Vjetar je odlomio i reklamu na uglu Ilice i Gundulićeve, a uzrokovao je i teškoće u tramvajskom prometu.

SPLIT- Pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) ozlijeđen je jučer na Biokovu u akciji u kojoj se tragalo za nestalim Čehom te je danas prevezen u zagrebačku bolnicu Rebro, gdje će mu biti operirano oko, doznaje se večeras od pročelnika HGSS-a Vinka Prizmića. U trenutku kada se skupina pripadnika HGSS-a spuštala niz litice i kanjon jedan je spasilac ozlijedio oko te su ga danas morali prevesti u zagrebačku bolnicu Rebro na operaciju, rekao je Prizmić za Hinu.

Truplo koje su nakon četiri dana potrage u podnožju litice iznad sela Topića pronašli pripadnici HGSS-a dovezeno je na odjel patologije splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) kako bi se obavila obdukcija i utvrdio identitet. Utvrđivanje identiteta je u tijeku, rekli su večeras u splitskoj policiji.

ŠIBENIK-Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić otvorio je danas u Šibeniku CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje koji će pružati usluge besplatnog informiranja i savjetovanja u karijeri, a služit će učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, nezaposlenim i zaposlenim osobama, školama te poslodavcima. Šibenski CISOK jedan je od osam hrvatskih centara utemeljenih u sklopu projekta financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije. Ukupna je vrijednost projekta u Hrvatskoj 3,7 milijuna eura. Šibeniku je potreban još jedan takav centar, ali na mjestu gdje se okupljaju mladi, ocijenio je ministar Mrsić i rekao gradonačelniku Željku Buriću kako je za taj projekt potrebno pronaći odgovarajuće mjesto. Otvorenje centra pomak je u profesionalnom usmjeravanju, rekao je predstojnik Zavoda za zapošljavanje – Područne službe u Šibeniku Luka Petrina i dodao kako se nada da će CISOK imati važnost u uravnoteženju ponude i potražnje na tržištu rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙