FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: more na Slatini dobre kvalitete

OPATIJA, 29. srpnja 2013. (Hina) - More na plaži Slatina u središtu Opatije je dobre kvalitete, ali je na dijelu plaže, kod potoka Vrutki, zabilježeno onečišćenje zbog kojeg se na tom mjestu kupanje ne preporuča i postavljena je ploča zabrane kupanja, rečeno je danas na konferenciji za novinare u opatijskoj gradskoj upravi.

Na konferenciji su uz predstavnike gradske uprave bili i predstavnici županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i opatijskog Komunalca.

Prema rezultatima petog ciklusa mjerenja kvalitete mora obavljenog 22. srpnja more na plaži Slatina je dobre kvalitete, osim na krajnjem zapadnom dijelu gdje je u potoku Vrutki izmjereno prekoračenje dozvoljenih vrijednosti. Mjerenjima je utvrđeno da more na toj lokaciji tri dana za redom nije zadovoljilo mikrobiološke kriterije, pa je taj dio plaže dobio crvenu oznaku.

Rezultati uzorkovanja od 27. srpnja pokazali su da je kvaliteta mora poboljšana i na tom mjestu, ali je ploča sa zabranom kupanja preventivno ostala na tom dijelu Slatine.

Na ostalim dijelovima plaže, more je dobre kvalitete.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić naglasio je da, nakon pregleda odvodne mreže, hotelske kuće saniraju dijelove na kojima su uočeni manji nedostaci.

Najavio je da će na jesen biti donesena odluka, koja će sve građane obavezati da se priključe na kanalizacijsku mrežu.

Kao zanimljivost, na konferenciji je istaknuto da je u moru od Lovrana do Voloskog, na više lokacija i nakon 30 godina, ponovo uočena školjka periska, koja ukazuje da je more na tom području čisto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙