FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanskog čelnika zabrinjava broj imigranata

LONDON, 28. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Uspjeh imigracijske politike britanskoga premijera Davida Camerona u nedjelju je doveden u pitanje i nanio mu potencijalno težak udarac uoči izbora 2015. jer ide na ruku populističkoj protuimigracijskoj stranci.

U parlamentarnom izvještaju koji pokriva cijeli politički spektar objavljen je zaključak da je britanska statistika o doseljavanju sasvim nepouzdana što potkopava Cameronove tvrdnje u vezi s tom temom.

Useljavanje je vruća tema u Britaniji, a Cameron želi zaustaviti odlazak glasača u UKIP, stranku nezavisnosti Ujedinjenoga kraljevstva prije parlamentarnih izbora koji će se održati za dvije godine, a ankete pokazuju da je to pitanje koje najviše muči njegove glasače.

Uz to, desničarski tisak upozorava na "horde" Rumunja i Bugara koji će se dogodine doseliti u Britaniju jer tada istječe rok ograničenja za te članice EU-a, a to plaši Britance kojima raste konkurencija u traženju posla.

Cameronovi vladajući konzervatici,koji u anketama kaskaju za oporbenim laburistima, obećali su dalekosežne mjere gušenja imigracije i tvrde da su netto migraciju već srezali za trećinu. Netto migracija je brojčana razlika između ljudi koji dolaze u zemlju i onih koji iz nje odlaze. Obećali su i da će je sa sadašnjih stotinu tisuća smanjiti na nekoliko desetaka tisuća na godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙