FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanska mornarica spasila više od 300 imigranata

RIM, 3. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Talijanska vojna mornarica je objavila da je spasila više od 300 imigranata južno do Lampeduse na Siciliji u noći s utorka na srijedu i u srijedu poslijepodne, kao i dvojicu francuskih novinara.

Nakon što je tijekom noći spasila više od 200 imigranata, mornarica je upozorena na još jedan brod 150 km južno od Lampeduse s 80 imigranata.

Mornarica je presrela brod i provjerila i potvrdila da nema mrtvih a brodu, suprotno od onoga što je javio tuniski ribarski brod, prema priopćenju mornarice.

Na nestabilnom brodu nalazilo se oko 80 imigranata, među kojima 10 žena od kojih su 4 trudne i jedno dijete. Svi su prebačeni na brod za ophodnju koji će ih odvesti na Lampedusu.

Dva broda obalne straže poslana su kao pojačanje i ostat će u toj zoni, u kojoj je posljednjih tjedana zabilježen novi priliv useljenika.

Tijekom noći mornarica je spasila 227 imigranata, među kojima 41 žena, četvero djece i brojni maloljetnici, svi naizgled dobrog zdravlja, te dvojicu francuskih novinara.

Papa Franjo će u ponedjeljak otići na taj mali otok moliti za one koji su izgubili život na moru posljednjih godina, a sastat će se i s izbjeglicama i poslati poruku ohrabrenja stanovništvu otoka.

U prvih šest mjeseci ove godine blizu 8.000 imigranta se iskrcalo na talijanskim obalama, što je dvostruko više nego prethodne godine u istom razdoblju. Većina je stigla u Lampedusu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙