FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ferić: pomoć Pule za udžbenike je nedostatna

PULA, 22. srpnja 2013.(Hina) - Povjerenik pulskoga SDP-a Danijel Ferić ocijenio je danas da je pomoć grada od 35 tisuća kuna za nabavu školskih udžbenika nedostatna, pogotovo za grad koji se, kako je rekao, "hvali socijalnom osjetljivošću", te je zatražio da se smanje sponzorstva i ukine plaćanje savjetovanja u odnosima s javnošću.

"Prošle je godine svega 34 učenika imalo pravo na pomoć pri nabavi udžbenika, za što je grad potrošio 35 tisuća kuna. Umag, koji ima znatno manji proračun, izdvaja šest puta više novca za tu namjenu", istaknuo je Danijel Ferić.

Dodao je kako analiza prošlogodišnjeg proračuna govori da je za usluge promidžbe i informiranja grad izdvojio 1,093 milijuna kuna, a za sponzorstva 422 tisuće.

"Riječ je o milijun i pol kuna za nešto što mislim da ne bi trebalo biti prioritet. Zato je naš prijedlog da se smanje izdatci za sponzorstva te potpuno ukine plaćanje savjetovanja u odnosima s javnošću", zaključio je Ferić.

Na današnjoj konferenciji za novinare Ferić je predočio rezulate ankete pulskoga SDP i Foruma mladih na uzorku od 237 ispitanika po kojima "čak 84,4 posto anketiranih Puljana smatra da bi promet na rivi trebao biti dvosmjeran".

Po njegovim riječima, i na anketno pitanje o tome smetaju li im neregularnosti na rivi, poput pješaka na kolniku, vožnje biciklista u krivome smjeru te krivudavih crta na kolniku, 82 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno.

"O čudnim linijama na kolniku zatražili smo mišljenje Zavoda za prometnu signalizaciju pri Prometnom fakultetu, u kojem su istaknuli da takvo što nikad nisu vidjeli, ali one bi mogle prerasti u turističku atrakciju", rekao je Ferić i dodao da bi pulski gradonačelnik Boris Miletić još jedanput trebao razmisliti o prometnom rješenju koje je na snazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙