FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP Pule poziva Tržnicu da osigura bežični internet

PULA, 5. srpnja 2013.(Hina) - Povjerenik SDP-a grada Pule Danijel Ferić na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zabrinutost zbog poluistina i politikantstva odgovornih u Gradu i u komunalnom poduzeću "Tržnica" oko fiskalizacije i pozvao ih da do konca srpnja na pulskoj gradskoj tržnici osiguraju bežični internet.

Odgovorne poduzeća "Tržnica" pozvao je da zakupcima štandova, koji nisu u mogućnosti, nabave fiskalnu blagajnu koju bi zakupci otplaćivali kroz mjesečni najam.

"Smatram da bi to bilo korektno od strane Tržnice koja bi prilikom davanja zakupa štandove trebala prodavačima osigurati adekvatne tehničke uvjete kako bi se mogli izdavati računi", istaknuo je Ferić.

Rok prilagodbe na fiskalizaciju bio je 180 dana, a sada se, rekao je, "pojedinci slikaju na prosvjedu na pulskoj tržnici i obećavaju nekakve zakonske prijedloge u proceduru". Istaknuo je i da je u Europi, primjerice na tržnicama u Rimu, obvezna fiskalna kasa, a u Parizu je uz izdavanje računa obvezna daklaracija na proizvodu.

"Mjera fiskalizacije je kontrola robe i gotovine i eliminiranje sive trgovine, i to svima treba biti jasno. Svaki kupac ima pravo dobiti račun," poručio je Ferić.

Ferić je izrazio zadovoljstvo početkom asfaltiranja rotora u Šijani ali istodobno i negodovanje što je kolnik na pulskoj Rivi, nakon što je prije mjesec dana pušten u promet, već u dva navrata raskopan. Osim toga smatra kako riva nije dovoljno opterećena te kako se promet mora odvijati dvosmjerno a ne jednosmjerno.

"Predlažemo analizu i brojanje vozila na rivi da bi se pronašlo idealno rješenje tog problema," zaključio je pulski povjerenik SDP-a Danijel Ferić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙