FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati

ZAGREB- Pojačan je promet autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, osobito dionicom od Bosiljeva prema Zagrebu, a pred naplatom Lučko kolona je duga oko kilometar, izvijestio je HAK u 12,15 sati. Zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).Na graničnim prijelazima Metković, Mali Prolog, Kaensko, Aržano i Slavonski Brod pojačan je ulazak, a na Bajakovu izlazak osobnih vozila. Trajekti plove redovito a gužve su moguće u svim pristaništima i lukama.

ZAGREB- Redovite kopnene linije Zagreba s glavnim gradovima susjednih država plod su tržišne stihije i više govore o Hrvatskoj kao zemlji regije nego članici Europske unije, tvrde stručnjaci. U autobusnom prometu Zagreb najčešće stalne veze ima s Beogradom i sa Sarajevom; s prvim šest a s drugim pet puta dnevno. Željeznički je najbolje povezan s Ljubljanom, s kojom ima četiri izravne linije dnevno, dok s ostalima - Beogradom, Sarajevom i Budimpeštom - ima tek po jednu. Osim toga, Zagreb je autobusno povezan s Bečom tri puta dnevno, s Ljubljanom i Budimpeštom jednom dnevno (četvrtkom i subotom po dva puta), te s Rimom samo jednom tjedno, petkom. Za Podgoricu iz Zagreba nema nikakve izravne veze, otkad je u siječnju obustavljena jedina zračna linija. Zanimljivo je da su dvije najprometnije autobusne linije prethodno zbog krvavog rata i uništenja svih veza dugo bile u prekidu.

ZAGREB- Hrvatska umjetnost, kultura i akademska zajednica od jeseni će biti obogaćeni prvim studijem plesa u Hrvatskoj, ali nastava će početi u privremenom prostoru zahvaljujući 'đokeru iz rukava', odnosno pomoći struke - Plesnoga centra Tala, a za stalno rješenje potrebno je senzibilizirati širu zajednicu, ističe docentica Andreja Jeličić, predstojnica novog Odsjeka plesa, osnovanog u sklopu Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tako će od jeseni 'krenuti' dva trogodišnja sveučilišna preddiplomska studijska programa - Suvremeni ples (izvedbeni i nastavnički smjer) i Baletna pedagogija.

Time će biti napokon zatvorena obrazovna vertikala u području plesne umjetnosti, što do sada nije bio slučaj, a u svijetu je zapravo norma i standard, objasnila je u razgovoru za Hinu, povodom javnoga predstavljanja studija plesa, docentica Jeličić.

KARLOVAC- U rijeci Kupi kod Brodaraca, uzvodno od Karlovca jučer popodne utopio se 58-godišnji Karlovčanin, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava. Karlovčanin se utopio oko 14,40 blizu ušća Dobre u Kupu, gdje je tok Kupe snažniji i brži, pa i opasniji za kupače. To je druga žrtva utapanja ove godine u Karlovcu. Prošlog se mjeseca u Mrežnici kod Male Švarče utopio 49-godišnjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙