FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo 13. Liburnia Jazz Festival

RIJEKA, 4. srpnja 2013. (Hina) - Koncertom mađarskog sastava Djabe na terasi hotela Kvarner u Opatiji večeras je počeo 13. Liburnia Jazz Festival, tijekom kojega će se na sedam pozornica održati 13 koncerata.

Djabe se smatra najboljim jazz/world fusion sastavom srednje Europe, a karakterizira ga virtuozan spoj mađarske folklorne glazbe i jazza.

Festival će ove godine trajati do 7. srpnja. Na središnjim, večernjim koncertima sljedećih dana na Ljetnoj pozornici nastupit će Ignacio Berroa Quartet, kojeg predvodi Ignacio Berroa, jedan od najcjenjenijih svjetskih bubnjara poznat po dugogodišnjem radu s Dizzyjem Gillespijem i ugledna portuglaska pjevačica Maria Joao.

Uz ove koncerte, na programu je još niz nastupa na više lokacija u Opatiji, među kojima i na brodu (Jazz boat). Nastupit će još i ženski jazz austrijsko-njemačko-hrvatski sastav Chocolate Disaster, portugalsko-hrvatski jazz duo Amalia Baraona i Dinko Stipaničev, duet Albe Nacinovich i Lea Škeca, Bruno Mičetić Trio, splitski sastav Black Coffee s pjevačicom Martine Thomas s Haitija i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙