FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umrla Helen Thomas, doajen novinara Bijele kuće

WASHINGTON, 20. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Helen Thomas, najstarija novinska izvjestiteljica Bijele kuće koja je karijeru počela u vrijeme predsjednika Johna F. Kennedyja, umrla je u subotu u 92. godini, doznaje se od novinarske udruge.

"Bivša predsjednica kluba Gridiron, Helen Thomas, koja je bila i prva žena članica kluba, umrla je u subotu ujutro u svome domu u Washingtonu nakon duge bolesti", piše u priopćenju koje je udruga poslala AFP-u.

Na tiskovnim konferencijama glasnogovornika Bijele kuće Thomas bi nepomično sjedila na stolcu koji je nosio njezino ime, što je bila iznimna povlastica. Bila je poznata po izravnim pitanjim i po svojoj otvorenosti.

Iz Bijele kuće je počela izvještavati za novinsku agenciju UPI 60-ih, u vrijeme predsjednika Kennedyja i na toj dužnosti je ostala do 2010. kada je otišla u mirovinu nakon kontroverznih izjava.

U svibnju ove godine, odgovarajući na pitanje o Izraelu u prigodi proslave u Bijeloj kući rekla je da Izraelci moraju "otići iz Palestine".

"Sjetite se da ti ljudi (Palestinci) žive pod okupacijom i da je to njihova zemlja", rekla je Thomas. "Oni (židovi) se mogu vratiti kući u Poljsku, Njemačku, Sjedinjene Države i drugdje".

Poslije se ispričala zbog tih izjava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙