FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boston: Fotograf američke policije "pustio" fotografije "stvarnog bombaša"

ZAGREB/BOSTON , 19. srpnja 2013. (Hina) - Službeni fotograf američke policije, Sean Murphy, na svoju je ruku dao fotografije Džohara Carnajeva, optuženog za postavljanje bomba na bostonskom maratonu, časopisu Boston Magazine kao odgovor na fotografiju što ju je na naslovnici kolovoškog broja objavio list Rolling Stone, prenosi BBC.

Poručnik Murphy je objasnio kako njegove fotografije prikazuju "stvarnog bombaša", s obzirom na to da naslovnica objavljena u najnovijem broju Rolling Stonea vrijeđa osjećaje žrtava i njihovih obitelji. Istaknuo je da je svoje fotografije objavio kao odgovor na naslovnicu Rolling Stonea.

Fotografije objavljene u Boston Magazineu Carnajeva prikazuju ranjenog nakon policijske akcije, okrvavljenog i s crvenom točkom laserskog nišana na licu.

Kolovoški broj Rolling Stonea prikazuje pak dotjeranog Carnajeva s dugom kosom i rijetkom bradicom i brkovima, mršavijeg i mlađeg nego kada se prošlog tjedna pojavio na bostonskom federalnom sudu gdje se suočio s optužbama povezanim s bombaškim napadom.

Glasnogovornik državne policije izjavio je da puštanje fotografija u javnost policija nije ovlastila te da se neće dijeliti ostalim medijima. Također je kazao da je poručnik Murphy podvrgnut internoj policijskoj istrazi.

I bostonski dužnosnici jučer su gnjevno reagirali zbog naslovnice novog broja časopisa Rolling Stone, a gradonačelnik Thomas Menino nazvao ju je "sramotnom".

I dok je časopis branio svoju odluku, lanac dućana CVS Caremark Corp odbio je prodavati taj broj Rolling Stonea.

"To je totalna sramota, ta naslovnica Rolling Stonea", rekao je Menino novinarima. "Trebala je biti o preživjelima ili onima koji su prvi pritekli u pomoć. Zašto slavimo čovjeka koji je stvorio kaos u gradu Bostonu? Bit ću u kontaktu s izdavačima i reći im što mislim o tome", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙