FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija ne zna za Snowdenov plan traženja državljanstva

NOVOGORSK, 19. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Kremlj ne zna za plan odbjegloga zaposlenika američke obavještajne agencije Edwarda Snowdena da traži rusko državljanstvo, rekao je u petak glasnogovornik ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

Snowdena traže u SAD-u zbog optužbe za špijunažu, a trenutačno se nalazi na moskovskome aerodromu Šeremetjevo. Ruski odvjetnik koji mu je ovaj tjedan pomagao da zatraži privremeni azil u Rusiji rekao je da Snowden nije odustao od mogućnosti da traži i državljanstvo.

"Državljanstvo? Prvi put čujem za to. Prva vijest", rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov novinarima u Novogorsku, gradu blizu Moskve u kojem se Putin sastao sa sportašima.

Snowdenov boravak u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjeva, a ondje je od 23. lipnja, prijetnja je američko-ruskim odnosima.

Peskov je, međutim, rekao da Sjedinjene Države nisu obavijestile Rusiju o eventualnome planu predsjednika Baracka Obame da odustane od moskovskog sastanka na vrhu s Putinom, zakazanog za rujan koji bi prethodio summitu čelnika zemalja G20 kojemu je domaćin Putin u Sankt Peterburgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙