FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačko-neretvanska županija: prostorni plan za "Tri sestice" i proširenje marina

DUBROVNIK, 19. srpnja 2013. (Hina) - Na današnjoj prvoj radnoj dubrovačko-neretvanskoj Županijskoj skupštini među ostalim su prihvaćene izmjene i dopune prostornog plana županije kojima je omogućeno premještanje sportsko-rekreacijske zone i golfskog igrališta s područja Lisačke rudine na područje budućeg projekta "Tri sestrice" Vicenca Blagaića.

Projekt "Tri Sestrice" uključuje izgradnju sedam hotela, marinu za jahte i megajahte od 400 vezova, 221 vilu, 500 apartmana, golfsi teren, sportske terene itd.

Prihvaćenim izmjenama i dopunama prostornoga plana Dubrovačko-neretvanske županije omogućeno je također proširenje ACI-jeve marine u Komolcu u Rijeci dubrovačkoj, povećanje broja vezova u luci u Lovištu te povećanje broja smještajnih kapaciteta u orebićkoj općini.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako se te izmjene i dopune provode u dogovoru s investitorima te da su se konzultirali s mjerodavnim ministarstvima koja se s njima slažu.

Najviše rasprave izazvalo je povećanje kapaciteta turističke zone u orebićkoj općini, gdje će se umjesto planiranih 500 jedinica kapacitet povećati na 720.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je odgovarajući na pitanje jednog vijećnika kako je u županijski Zavod za prostorno uređenje stiglo 16 tisuća prijava za legalizaciju nelegalnih objekata, što je veliko opterećenje za županijski ured budući da se županija pridržava Zakona o zapošljavaju u jedinicama lokalne samouprave i ne smije zapošljavati više ljudi. Zato je zatraženo da se sav novac od naknade za legalizaciju može usmjeriti u plaće onih koji obrađuju zahtjeve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙