FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji više od 34 tisuće zahtjeva za legalizaciju

VUKOVAR, 17. srpnja 2013. (Hina) - U Vukovarsko-srijemskoj županiji predano je 34.450 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih i rekonstruiranih zgrada, a o rokovima njihova rješavanja danas su u Vukovaru razgovarali ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, župan Božo Galić te vukovarski i vinkovački gradonačelnik Željko Sabo i Mladen Karlić.

Kako je izvijestio županov ured, ministrica Anka Mrak-Taritaš na sastanku je ocijenila kako je riječ o mnogobrojnim zahtjevima za legalizaciju zaprimljenim u toj županiji te da je vjerojatno deset posto njih nepotrebno podneseno, a deset posto odnosi se na građevine koje nije moguće legalizirati. Također je rekla kako se nada da je oko 80 posto zahtjeva moguće riješiti u sljedeće dvije godine.

Po njezinim riječima, provedbu Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama možemo promatrati u tri koraka - prvi je uspješno proveden, to jest građani su podnijeli velik broj zahtjeva, drugi je da građani moraju dobiti svoja rješenja o izvedenom stanju u što kraćem roku, a treći je da se novac od naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada treba vratiti u prostor ulaganjem u komunalno opremanje, prostorno planiranje i druge zahvate.

Istaknuvši kako je u županijskome Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša zaprimljeno je 25.228 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih zgrada, u Upravnom odjelu grada Vukovara 2622, a u Upravnom odjelu grada Vinkovaca 6600 zahtjeva, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić naveo je kako je županija već donijela okvirni plan i da je krenula u organizaciju prostora i ljudi kako bi se posao legalizacije završio u roku, navodi se u priopćenju iz ureda vukovarsko-srijemskog župana.

Iz tog ureda također izražavaju žaljenje što poziv za sastanak ministrice Anke Mrak-Taritaš sa županom Božom Galićem i gradonačelnicima Vukovara i Vinkovaca Željkom Sabom i Mladenom Karlićem nije primila većina novinara, koji su ostali uskraćeni za kvalitetniju informaciju, uz ispriku da je za slanje poziva bilo zaduženo ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙