FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: umjesto Kalmete u Sabor će Jerolimov

ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta najesen namjerava u mirovanje staviti zastupnički mandat u Saboru, a iako je iz HDZ-a ranije najavljivano da će ga u zastupničkim klupama zamijeniti Ana Lovrin, Predsjedništvo stranke potvrdilo je jučer odluku zadarskog Županijskog odbora HDZ-a pa će umjesto Kalmete u Sabor Ante Jerolimov.

U HDZ-u kažu da je Kalmeta podržavao ideju da ga u Saboru zamijeni Ana Lovrin, članica Predsjedništva stranke, ali da je Županijski odbor inzistirao na Jerolimovu, procjenjujući da je to bolji izbor za budućnost stranke. Ističu da je Jerolimov već u trećem mandatu načelnik općine Preko, koja slovi kao sredina sklona ljevici.

Sama Ana Lovrin nije željela tumačiti odluku stranačkih tijela. "Županijski odbor i Predsjedništvo HDZ-a donijeli su odluku i ja je ne želim dodatno komentirati", rekla je Lovrin Hini.

Ana Lovrin u Saboru je bila do lipnja, kada je zastupnički mandat ponovno aktivirao bivši ličko-senjski župan Milan Jurković, kojemu je Lovrin bila zamjenica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙