FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija će opozvati odluku o deportaciji Kazahstanke

RIM , 12. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Italija je u petak objavila da će opozvati odluku o deportaciji supruge i kćeri kazahstanskog oligarha i disidenta Muhtara Abljazova, kritizirajući velike propuste u proceduri.

Čudna akcija u kojoj su dvije žene protjerane iz Italije krajem svibnja formalno je bila u skladu sa zakonom, no pojavile su se nove informacije koje pokazuju da to nije bilo opravdano, objavila je vlada.

"Velik je propust što vlada nije bila informirana o cijeloj epizodi, koja je od početka imala elemente i karakteristike koje nisu bile uobičajene", kaže se u priopćenju.

Alma Šalabajeva i njezina šestogodišnja kći privedene su 29. svibnja u policijskoj raciji jedne vile u predgrađu Rima gdje su živjele od rujna prošle godine. Dva dana kasnije ukrcane su na nekomercijalni let za Kazahstan.

"To potvrđuje da je sve učinjeno u prevelikoj žurbi", rekao je Ernesto Valenti, jedan od njezinih odvjetnika. "To je bila golema pogreška" i "ni izdaleka legalno".

Potkraj lipnja rimski sud poništio je nalog za raciju i izrazio "zbunjenost" brzinom deportacije, što je u Italiji inače spor proces.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙