FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rijeci počeo Prvi Festival Republika

ZAGREB, 18. srpnja 2013. (Hina) - Prvi Festival Republika, koji promiče kreativnost, aktivizam, slobodu i zabavu večeras je službeno otvoren, a u sljedeća dva dana održavat će se na bivšem brodu Josipa Broza Tita "Galebu", usidrenu u riječkoj luci, te u bivšoj tvornici "Rikard Benčić" u središtu Rijeke.

Festival je osmišljen kao kombinacija ljetne škole, konferencije i festivala, a, kako je najavljeno, u Rijeku će dovesti neke od najkreativnijih i najuzbudljivijih umova današnjice i omogućiti mladima iz Hrvatske, regije i svijeta da s njima i međusobno razmijene ideje, iskustva i inspiracije.

Na trodnevnom susretu sudjelovat će oko 100 stručnjaka, aktivista i umjetnika, a najavljena su brojna predavanja, paneli, radionice, debate, izložbe te zabavni program međunarodnih festivala Share, A Maze i Pause.

Zabavni dio festivala održavat će se na riječkom lukobranu, u klubovima, na plaži u naselju Pećine i Harteri.

Održat će se likovna manifestacija Start Art Expo, a jutros je počeo poduzetničko-tehnološki dio festivala, ljetna konferencija RockPaperStartups.

U sklopu Republike na nekoliko različitih lokacija bit će priređeno 15-ak besplatnih radionica za posjetitelje - od 3D printinga preko biohakiranja do mapiranja projekcija.

Republiku, u suradnji s Gradom Rijekom, među ostalima organiziraju i pojedinci koji su sudjelovali u organiziranju novosadskog festivala EXIT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙