FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: aktivnosti sindikata Inaš izvan konstruktivnog dijaloga

ZAGREB, 18. srpnja 2013. (Hina) - Aktivnosti sindikata Inaš (Sindikat radnika Ine i društava Ine), čiji su članovi danas prosvjedovali na Markovu trgu protiv plana Inine Uprave koja dio benzinskih crpki namjerava dati u franšizu privatnim poduzetnicima, izišle su iz okvira konstruktivnoga i opravdanoga dijaloga u kojemu bi sindikat općenito trebao djelovati, priopćeno je iz Sektora korporativnih komunikacija Ine.

Ističe se kako je iznenađujuće da se dovode u pitanje odluke poslovodstva vezane uz dnevno poslovanje, kao i strateške odluke o poslovanju i budućnosti kompanije. Napominje se da prosvjede sindikata "Inaš" ne podržavaju ostala tri sindikata koji djeluju unutar Ine, te da je mjesto za raspravu o maloprodajnom modelu, koja se ovih dana pokušava voditi u medijima, jedino i samo unutar kompanije.

Objašnjava se da se 'poduzetnički model' odnosi na samo pet posto od ukupnoga broja postaja i napominje kako iskustva brojnih svjetskih naftnih kompanija, koje već godinama uspješno primjenjuju ovaj model, dovoljno govore u prilog odluci o provedbi ovoga pilot projekta, te da Hrvatska nije izuzeta od takve prakse koja pak ne predstavlja nikakvu novinu na domaćem tržištu.

Dvjestotinjak članova sindikata "Inaš" prosvjedovalo je danas na Markovu trgu i zahtijevalo da vlada hitno zaustavi kršenja obveza Mola prema Ini, spriječi izdvajanja maloprodaje iz Ine i otvori proces pregovora za ostanak radnika u toj nacionalnoj naftnoj kompaniji.

U priopćenju se pak ističe da je INA već niz godina jedna od najuspješnijih hrvatskih kompanija te da je najveći izvoznik u državi i jedan od najvećih ulagača, a svi koraci koje uprava tvrtke poduzima imaju samo jedan cilj - da kompanija ostane dugoročno uspješna te da se postave zdravi i čvrsti temelji za njezin daljnji rast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙