FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati INA-e SING i EKN protiv akcija sindikata Inaš

ZAGREB, 11. srpnja 2013. (Hina) - Podržnice Sindikata naftnog gospodarstva (SING) i Sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (SS EKN) u INI optužile su treći sindikat u INI Inaš za manupilacije i onemogućavanje sindikalnoga dijaloga te pozvali priopćenjem radnike na INI-nim benzinskim crpkama da ne nasjedaju "lažnim obećanjima".

SING i EKN se zauzimaju da radnici maloprodaje ostanu u sustavu INE, a nepromišljene aktivnosti to mogu ugroziti, kaže se u priopćenju dvaju sindikata te se optužuje vodstvo Inaša da radi u osobnu korist.

Sindikati tvrde da su problemi za radnike u INI-noj maloprodaji počeli jednoglasnim odobravanjem Poslovnog plana Ine za 2012. od strane Nadzornog odbora kojim je bilo zacrtano smanjenje operativnih troškova maloprodaje. Također, optužuju Inaš da sredinom 2012. i početkom 2013. odbija pregovore o ostanku radnika maloprodaje unutar INA d.d., a nakon toga u INA - Grupi.

Tijekom pregovora za Kolektivni ugovor za 2013. SING i EKN bili su stalno izloženi raznimm pritiscima i onemogućeni da se za radnike na benzinskim postajama pronađe najbolje rješenje, kaže se u priopćenju SING i EKN.

Sindikat Inaš ocijenio je jučer projekt Inine Uprave kojim se benzinske crpke daju u franšizu privatnim poduzetnicima marketinškim trikom kojim se Ina želi jeftino riješiti trećine zaposlenih i zatvoriti više od sto crpki, te je upozorio da će se tome suprotstaviti i najavio prosvjedni skup pred sjedištem Vlade 18. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙