FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: gostovala poljska hit predstava "Arka"

VINKOVCI, 18. srpnja 2013.(Hina) - Poljsko eksperimentalno kazalište "Teatar Ósmego Dnia" iz Poznana izvelo je u srijedu navečer na Trgu Vinkovčkih jeseni u Vinkovcima svjetsku hit predstavu “Arka”, koju su gradske vlasti Vinkovaca građanima darovale u povodu skoroga Dana grada i blagdana zaštitnika sv. Ilije.

Unatoč kasnom početku predstave, iza 22 sata, na Trgu Vinkovačkih jeseni okupilo se nekoliko stotina Vinkovčana koji su burno na kraju predstave pozdravili poljsku glumačku ekipu nagradivši je dugotrajnim pljeskom za kazališnu izvedbu.

Tijekom pedesetminutnog spektakla, bez gotovo ijedne izgovorene riječi, na trgu koji je poslužio kao velika pozornica, smjenjivale su se scene kojima je dominirao ogroman krilati brod, vatra i dim, simbolizirajući da živimo u svijetu izbjeglica i nomada.

Poljsko kazalište "Teatar Ósmego Dnia" osnovano je 1964., a jedno je od najznačajnijih europskih eksperimentalnih kazališta. Dobitnik je nekoliko europskih kazališnih nagrada, uključujući prvu nagradu na Festivalu Fringe u Edinburghu 1985. godine i prestižnu poljsku kazališnu nagradu "Konrad Swinarski" za 1994. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙