FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz IPARD-a 9,4 milijuna kuna

DUBROVNIK, 17. srpnja 2013. (Hina) - Dva projekta za izgradnju sustava otpadnih voda na otoku Korčuli te osnutak lokalne agencijske grupe LAG za područje koje obuhvaća Dubrovačko primorje, poluotok Pelješac te otoke Mljet, Korčulu i Lastovo dobila su "zeleno svjetlo" za novac iz programa IPARD-a iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Tako je općina Smokvica potpisala memorandum vrijedan 5,25 milijuna kuna za sustav kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda u Brni, a općina Lumbarda 3,2 milijuna kuna za prvu fazu izmjene dijela trase sustava odvodnje otpadnih voda.

Riječ je o nepovratnom novcu iz pristupnog programa EU-a kojim se jedinicama lokalne samouprave do deset tisuća stanovnika sufinancira priprema izgradnja vodovodne i kanalizacijske infrastrukture.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji već se provode četiri takva projekta, i to u gradu Opuzenu te u općinama Dubrovačkom primorju, Konavlima i Blatu.

Novoosnovana lokalna agencijska grupa LAG jedina je na području Dubrovačko-neretvanske županije, a osnovana je po načelima Leader programa EU-a po kojima se lokalno stanovništvo potvrđuje kao glavni čimbenik ukupnog razvoja ruralnih područja. Tako se potiču javna i privatna partnerstva organizirana u lokalne agencijske grupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙