FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo EBRD-a u HNB-u

ZAGREB, 5. srpnja 2013. (Hina) - U okviru svog dvodnevnog boravka u Hrvatskoj, izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koje predvodi predsjednik te financijske institucije Suma Chakrabarti, posjetilo je danas i Hrvatsku narodnu banku (HNB), gdje su razgovarali s guvernerom Borisom Vujčićem i drugim članovima rukovodstva središnje banke, izvijestili su iz HNB-a.

Razgovor s gostima iz EBRD-a bio je posvećen prvenstveno stanju u hrvatskom financijskom sustavu i kreditnoj politici banaka, a napose mogućnostima za poticanje kreditiranja srednjih i malih poduzeća, koja mogu biti veoma značajna i za povećanje zaposlenosti u Hrvatskoj, stoji u priopćenju HNB-a.

Predsjednik EBRD Sir Suma Chakrabarti prvi je put u službenom posjetu Hrvatskoj i tom je prilikom potpisao tri nova ugovora o kreditiranju. Sa Zagrebačkom su bankom jučer potpisani ugovori za dvije kreditne linije u ukupnoj vrijednosti od 60 milijuna eura. Jedan ugovor o kreditu je za financiranje srednjeg i malog poduzetništva, u iznosu od 40 milijuna eura, a drugi za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljih izvora energije, u iznosu od 20 milijuna eura.

Danas je pak u Rijeci potpisan ugovor s komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka, za financiranje proširenja mreže vodoopskrbe i odvodnje u gradu Rijeci, a ukupna vrijednost financiranja je 13 milijuna eura.

EBRD je do sada potpisao 152 projekta u Hrvatskoj, u sveukupnom iznosu od 2,77 milijardi eura, a u svojoj novoj strategiji za razdoblje od 2013. do 2016. godine, EBRD je naglasio kako će nastaviti podržavati Hrvatsku i nakon njena pridruživanja Europskoj uniji, potičući konkurentnost lokalnih poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙